Tavara-aseman alue marraskuussa 2015.

Tavara-aseman alue

Kaikki käynee hyvin nopeasti, jotenkin näin.

Keltaisen talon vuokralaisen vuokrasopimus päättyi viime vuoden lopussa. Eräänä talvisena aamuyönä kaivinkone on pihassa ja aamulla talo on matalana. Nykyisen suunnitelman mukaan Morkku puretaan ja tavara-asema siirretään sen paikalle. Aamulehti ja Moro alkavat taas julkaista uutisia, mielipidekirjoituksia ja gallupeja. Ne ilmoittavat julkaisevansa juttuja tasapuolisesti ja puolueettomasti. Mielipiteet jakautuvat useaan fraktioon sen mukaan, halutaanko tavara-asema purkaa, siirtää vai ylipäänsä säilyttää, ja halutaanko Morkku purkaa vai säästää. Jokaisen ryhmän mielestä Aamulehti tukee jotain toista ryhmää. Tavara-aseman siirtämistä verrataan turhuudessa Rantatunneliin ja raitiotiehen. Puolustajien mielestä yli sata vuotta vanhan kivitalon purkaminen olisi häpeäksi kaupungille.

Morkku puretaan heti kun sen saa purkaa, jo varhain aamulla. Tavara-aseman siirtämisen kustannukset osoittautuvat korkeammiksi kuin aikaisemmin oli laskettu, tai ilmenee jokin siirtämiseen tai tavara-aseman rakenteisiin liittyvä tekninen ongelma. Ratapihankadun linjaus on kuitenkin lyöty lukkoon. Tavara-asema ei voi jäädä nykyisellekään paikalle, joten se puretaan. Morkun itäpuolella olevalle puurakennukselle ei tehdä yhtään mitään. Jonkun ajan kuluttua sen kunto todetaan huonoksi tai se poltetaan, ja lopulta puretaan. Ratapihankatu rakennetaan tavara-aseman paikalle. Uuden kadun ja ratapihan alikulkukäytävän seinälle kiinnitetään taulu, jossa kerrotaan tavara-aseman historiasta ja sisällissodassa teloitetuista punaisista.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Tavara-aseman alue”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *